söndag 27 januari 2008

Dr Virot,


Det är här Oscars dagliga massage äger rum, i ett enkelt litet hus en bit utanför Nathon, ca 15 minuters bilväg från oss.
En av damerna som masserar oss har också ett par gånger kollat på Oscar men inte helt haft några vidare tips, däremot kom hon med ett förslag om att besöka Dr Virot, som hon visste hade behandlat barn med CP förut. Sagt och gjort.



På väg till första mötet hade vi massagedamen med oss, hon tog oss också med till en familj där dottern på 9 år blivit behandlad dagligen under en period på 7 månader. Hon är nu gående, inte så stabilt precis med dock gående. Nå, Dr Virot har enligt egen utsag behandlat en del patienter med Oscars problematik och han menar på största allvar att vi har en gående son on ca 3 månader.....vi tar gåendet med en nypa salt, liksom doktorns titel. Det råder dock inget tvivel om att farbrorn har känsla i fingrarna. Vi ser ju en del andra patienter/kunder under våra besök, alla med ganska omfattande skador efter trafikolyckor och annat.





Under de första besöken var Oscar mycket ledsen, både på grund av smärta med också av ren ilska på oss. Han var helt tydligt irriterad och besviken på att vi inte hjälpte honom därifrån. Nu har vi gått hos doktorn i ca tre veckor, Oscar tar det hela fint, har till och med börjat säga hej till Doktorn, men såklart gnälls det lite ännu, på 20 minuters behandling hinner Oscar informera om att han vill hem ett antal gånger :-). Finn och jag har länge undrat oss över varför det i Oscars träning inte ingår massage och/eller stretching, det finns inte med i det program vi kör nu, heller inte på det dagis Oscar gick på. Vi kan redan märka stor skillnad på Oscars stelhet, framför allt på insidan låren samt på fötterna. Han kan nu stå med platt fot (istället för på tå) samt så säger Oscar själv att det känns skönt i benen efteråt. Gå eller ej, vi tror iallafall på att detta är ett bra kompliment till allt annat Oscar gör. Man skall ju inte undervärdera att den olja som används vid varje session är välsignad av Buddha, hur det gått till har vi ännu inte fått klarhet i, lukten minner mest om olivolja.....




Idag på vår veckoslappardag har vi varit till en fin liten strand några kilometer härifrån. Badat, lekt i sanden, läst böcker och introducerat ett modifierat memo (ni vet spelet där man vänder kort och skall ha par) verkar som om Oscar fint kan se bilderna och fattar pargaloppen. Härligt!!
Max är det omöjligt att göra annat än att bada med på stranden, han är ett med vattnet nuförtiden.


Soliga hälsningar från Samui

Inga kommentarer: