fredag 25 januari 2008

Lycka är

att få lön förmödan. Att få kvittens på att det vi satsat energi oct tid på, hoppats på och levt med de senaste halvåret faktiskt givit resultat......över vår förväntan!!

Förra veckan hade vi tid hos det amerikanska teamet för evaluering och för att få nya mål, tiden var såklart avbokad eftersom den var i Dk, vi skulle så träffa demi Hong Kong i februari istället men dit kommer de dessvärre inte (pga av Os förberedelser i Hong Kong var alla hotell ca 8 ggr dyrare än vanligt) så vi får evaluera på egen hand, skicka resultatet till USA och jobba utifrån det tills vi träffar dem i juli i Dk.
På den evaluering som gjordes i sommras värderades Oscar till ca 13 månader i neurologisk ålder. Man fyller i ett schema med en mängd frågor om barnets färdigheter och utifrån det kan man beräkna åldern, sätta passande mål, samt se var styrkor och svagheter ligger.
Igår kväll satt Sara, Finn och jag på en restaurang och gjorde en ny evaluering (Tant Jannie och farbror Michael passade ungarna, tack för det..). Oscars neurologiska ålder nu visar sig vara gott och väl 25 månader!!! Med andra ord har han på 6 månader "växt" 12 månader, han har för första gången i sitt liv inhämtat tid och kunskaper i förhållande till sin ålder och sina jämnåriga istället för att tappa. Målen vi satte i sommras är alla uppnådda bland annat krypning, bättre bruk av synen, stor framgång socialt och mycket bättre på att klara stojiga miljöer.

Vi är stolta.....och tackar alla som hjälpt så långt :-)

Nu väntar vi med spänning på att få input från USA för att se vad Oscars och våra nya mål blir.

Kramar från Samui // Mia

1 kommentar:

Anonym sa...

Duktiga Oscar- ni också,som håller i träningen varje dag.Det ska bli så roligt att se honom i April,ja, lillebror också.Vi är tillbaka i vardan igen med jobb och annat, men mentalt finns vi i Villa E4 "i källarn" på Koh Samui.

mormor o morfar