söndag 28 december 2008

Tomten kom också

till Viborg, här kallas han dock "julemand" och snackar danska. Max funderar en del omkring logistiken runt detta, är det en och samma tomte som i Dalarna, eller finns det flera....?
Den kvicke noterar at julemanden utöver att hålla en glad unge i famnen (Oscar har till sin glädje fått ännu en film) också håller i en "juleöl". I Dk finns inget tillfälle där en "bajer" inte passar in, man undrar ju om det är därför som danskarna i olika, mer eller mindre, vetenskapliga studier gång pekas ut som det mest lyckliga folket i norden......kortast livslängd har de också, ja alltså det behöver ju inte ha med saken att göra, bara en sak jag noterat...

Idag har vi börjat skala pyntet av julgranen, den skall ut i morgon. Med en anseelig höjd på omkring tre meter fälls det en del barr. Dekoreringen av den skall dock visas, bilden till vänster visar beklädningsfrekvensen från ca en meters höjd och uppåt medans bilden till höger är tagen på den höjs som passar 3-4 åringar allra bäst.







Annars har julen varit precis så som den skall vara, firandes med en hel del mat med familj och vänner. Jag har såklart saknat skinkan, jansson och sillen, and blir ju aldrig nå´n favvo. Kalle och co såg vi dock kl 15 med munnen full av knäck, så lite svenskt klämms in i allt den danska.
Idag den 27:e längtar jag efter vardag igen, efter ett par omgångar vattkoppor, en knapp vecka i dalarna följt av juldagarna känns det som om vi skall igång med träningen igen. Mitt samvete gnager, det är den stora nackdelen med Oscars program, det känns aldrig som man gör det bra nog och så lite som vi uppnått i december.......men en klok mamma som också tränar med sitt barn sa för nå´t år sedan (när jag klagade över tidsbrist) att hon ibland brukade tänka att en dålig "träningsdag" är så mycket bättre än hur en typisk dag såg ut innan vi gick igång med detta projekt. Det hjälper en aning.......men NU får det vara nog, det är måndag i morgon, en ny vecka börjar.
Känns annars som om det nya året kan gripas en med en energi som det var längesedan jag hade. Faktiskt nog en del år sedan.
Positivt, roligt och skönt.
Vi ses:-)

Inga kommentarer: