torsdag 20 augusti 2009

Sista kapitlet på Big Brother närmar sig

imorgon kommer sista shootsen att upptas. Puha, har varit lite hårt. Rätt gränsöverskridande med en kamera i huvudet, trots att syftet är det det nu är blir allt en smula konstlat.

Filmdamen verkar mycket kompetent, vi har filmat Ozzy å mamma, Ozzy å pappa, Ozzy å assarna, Ozzy å Max, jobbar idag på att få fatt i farfar för en Ozzy å farfar sekvens. Telefonsamtal med dalarna har också filmats, damen var JÄTTEimpad av att ungen fattade svenska......

Nu följer utredning, videoanalyser och expertpanel. Vi skall själva vara med vid ett par möten för att förklara och diskutera vårt egna agerande, vad Oscar kommunikerar, vad vi upplever och tror att han i olika situationer menar. Efter detta klipps filmen ned till de sekvenser som är tydligast/viktigast/bäst och så sitter kommunikationexperter från hela landet å analyserar. Till sist kommer en rekomendation på det hjälpmedel som är bäst lämpat samt en framläggelse av utredningen till hela Oscars privata och offetliga nätverk, dvs familj, hjälpare, fyssar, läkare, synpedagoger, talpedagoger etc. Fancy va!!

Så lång har vi fått veta att ungen nog skall klara av en avancerad form för talmaskin, han är ju SÅ TYDLIG och VILL SÅ GÄRNA. Joho, spännande ska det bli.

Går å tänker på om maskinen skall ha en knapp som heter "dumma mamma" eller inte......det ska den väl.......

Inga kommentarer: