måndag 2 november 2009

Tomatis!

På plats i Huvudstadsområdet, inte SVEDALAS, men ändock en hufvudstad.


Vecka 1 av 6.


Två ungar, en i behandlingsrunda med första sessionen avklarad idag den andra på kollo hos faster och kusinerna. Hämtning på dagis idag, samt våffelbak. Stort tack till tant Jannie!!!


Det är alltså nu ni skall hålla tummarna, be till…….. ja ni vet vem och hoppas på att vi rycker. Första sessionen gick fint, två uthärdade timmar av två möjliga, flott start. Vi får hörlurar på huvudet, med extra dimsar på som gör att ljudet också leds ned som vibrationer i skallbenet och vidare ut i skelettet.
Det låter inget särskilt, idag har vi hört Mozart och en katolsk mässa………………….mor och son sov.


Efter sovandet dissekerade Ozzy behandlingsrummet, rev ned allt som kunde nås, samt tuggade lite på det som kunde tuggas på.
Jag skylde på behandlingen
Nåväl,tillbaka till lyssnandet, det låter som sagt inget specielt, ljuden är möjligen lite avskalade på nå´t sätt, lite tomma liksom.


Behandlaren säger att man hela tiden tar bort och lägger till frekvenser som man hör eller inte hör, samt att det är adderat en dov klang som bland annat är den som går in i skallen.
Första modulen på två veckor kommer att fokusera på Oscars motoriska vanskligheter, att få jämnare tonus, att lära kroppen samarbeta. Faktiskt med en smula fokus på språk eftersom filosofin är att kroppen måste ha en relativt god funktion för att talet skall flyta.


Andra blocket skall Oscar lyssna på min röst, jag läser ”Den lilla prinsen” på svenska och på danska, härefter bryts ljudet ned så att man knappt hör orden och inte alls känner igen rösten, för att sedan bygga upp del efter del allt eftersom lyssnandet framskrider. Här jobbas det med ro, social kompentens, ögonkontakt, att vila i sig själv. Gamla rädslor, otäcka upplevelser, separationer (gud jag får ångest, tänk all den tid, alla veckor ungen låg i kuvös och inte fick sin mamma, det har ytterligare förvärrat ungens situation), smärtor (provtagningar dagligen som baby, till-världen-kommandet, undersökningar, onda muskler……) genomlevs och bearbetas, en jobbig modul för Oscar. En modul som jag hoppas skall ge ungen nå´t gott. Här ska vi kramas, sitta nära och vara med, ge trygghet och skala bort en del gammalt som man menar kan blockera i den utveckling som pågår.
En slags själslig rensning kan man säga.

Sista modulen planläggs löpande.
Har lagt in en önskan om språkbearbetning.
Damen, alltså hon experten har ännu inte haft nå´n i behandling som inte fått nå´t ut av det.


Det skall hon väl säga, men alltså, tumhållning, tankar, hejarop. Allt tas emot.

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller alla tummar jag har. Tänker på er och hejar på er. Lycka till.
Kram
Linda Persson