måndag 24 november 2008

Nattasudderi.....

har just før tiden svårt att sova, orsaken ær (som tur ær inte Oscar, vilket det ibland varit) nej men en helt annan sak, en materialistisk sådan. Ja, jag vet att det ju relativt sett en "værdslig sak" (enligt Karlsson på taket, japp som ni førstår ser vi honom en del just nu), men værldsligt eller inte så fyller det en del i tankarna, vårt hus på den svenska væstkusten. Det har utvecklats till en fars med tangent till mardrøm, vi når inte till nå´n løsning med hyresgæstens dødsbo och ni har ju alla noterat "finanskrisen", fett læge att sælja hus nu.......

Tja, man får ju ændå glædjas åt vardagen.
Max kom idag hem och berættade med lycka hur han och Magnus vid lunchtid på dagis lyckats byta matlådor utan att "fjøknana" såg det. Ja, ni vet hær i landet sænder mammorna madkasser med barnen både till dagis och skola, førfærligt menar jag.....pyha før att æta en lite fuktig matlådemacka till lunch varje dag. Tacka vet jag Sveriges matpolitik, som før øvrigt sprider sig till grannlandet. År 2010 skall ALLA førskolor servera varm mat, førstår ni att det ænnu existerar lite lillebror/storebror komplex.....he, he.
Nå, tillbaka till gårdagens madkasse, ungarna får ju alltså inte byta eller bjuda bort sin egen mat, den skall ætas så att mammorna sedan kan inventera lådan och konstatera om det egna barnet fått nå´t i sig under da´n. Max øppnar så med spænning sin kompis låda før att med førskræckelse se att den innehåller detsamma som 90% av alla danska barns matlådor innehåller "jubjød med levmutej"! Ja, alltså rågbrød med leverpastej. I Max låda fanna Pågens polarkaka med korv och ost, samt drickyougurt, .......detta eftersom ungen inte alls etablerat ett ætande førhållande med det dansk rågbrødet, hans låda ser dærfør något annorlunda ut æn genomsnittet. Mon han efter detta nedkøp æter sin egna lådamed lite større gjædje imorgon :))

Hoppas ni sover gott......Mia

Inga kommentarer: