fredag 26 oktober 2007

Pa plats,


Som alltid när förväntningarna är på topp så faller humöret något när man når mål......
Huset är vackert, en villa i cederträ 40 meter från havet med en otroligt grönskande omgivning, det ligger lite för sig själv i utkanter av resorten, precis som vi önskat. Stilen är Thaistyle, vilket innebär att allt är byggt med ett enkelt lager brädor, gärna brädor med lite synlig snickarglädje med snirklar och mönster på. Med denna stil följer att man hör allt överallt, både i sidled och höjdled, just nu regnar det till exempel och det låter som om jag sitter under ett parasoll och skriver. Man hör också alla nattliga ljud, grodor, fåglar, myggor, bilar, regn, åska, blåst.....det kräver tillvänjning innan vi sover en hel natt. De små snirklarna och mönstren medför hål i varierande storlek, hål som släpper in diverse små djur som till exempel myggor (vi sover under myggnät) samt gör att befintlig aircondition fungerar mindre bra. Det är ju för väl att det i sällskapet finns två händiga karlar som spenderat tid på att plasta igen dessa snirkliga hål, åtminstone inne i sovrummen.

Nåväl, ni kan kolla in huset på http://www.coconutvilla.co.uk/, det ser ut precis som på bilderna. Det är bara det aber att huset är från -94 och det är bilderna uppenbart också, dra själva slutsats av detta hur nuvarande standard är. Min man säger dock att jag liknar hans syster otroligt mycket när det gäller att infria förväntningar -omöjligt.

I förhållande till Oscars träning så fyller huset alla behov, vi började igår tisdag och det skall nog fungera fint. Golven är rätt så klibbiga, sådär som det blir när man bor nära havet, detta gör det otroligt tungt att åla men desto lättare att krypa i det att Oscars ben inte glider isär. Vi använder översta våningen till att träna, i varje fall medans det regnar (ja en liten detalj, det har regnat non stop sedan vi kom) så att resten av huset, inklusive kök kan brukas av resterande familj. Planen är senare att kunna träna delvis ute på verandan där ål-och krypbanan kan få en fin rund fassong, samt så finns ett litet hopp om att kunna använda stigen ned till havet till maratonkryp lite längre fram.
Imorgon skall mormor och morfar börja ta del i träningen, behöver jag säga att det känns djupt i hjärtat att ha dem med i ”projekt Oscar”.....:-)


Appropå regn, japp det regnar, i stor stil. Faktiskt har ingen av oss tidigare upplevt så mycket regn. Beroende på vem vi talar med får vi olika uppgifter på hur länge detta skall pågå, en del lovar sol imorgon, andra säger att det kan fortsätta så här i ett par veckor. Badar gör vi i alla fall, det är ju varmt trots regnet. Max ligger i tills han blir blå om läpparna, han ääälskar
sommarhuset säger han.

1 kommentar:

mehli sa...

Oj, är det regnperiod nu? Men det är säkert snart slut med det och då skiner solen och det blir 35-40 grader varmt:-)))))
Kan glädja er med att här har det varit frost flera nätter. Neråt -7gr. Visserligen riktigt vackert väder och ganska behagligt på dagen. Men nog skulle jag gärna byta med er!!!