fredag 26 oktober 2007

Resan,


Flygresan gick över all förväntan, ungarna sov under hela flighten till Bangkok och sedan var det ju inte så långt kvar. Vi hade glatt oss till inflygningen över Koh Samui, som vi fått veta skulle vara så vacker, men i ett tjockt molntäcke såg vi just ingenting. Flygplatsen på ön är dock en upplevelse, helt byggd i trä med små exotiska byggnader, för att inte tala om servicenivån. Ca åtta personer hjälpte oss med att hämta bagage och lasta det på en väntande bil, jag säger inte att det var snabbare än om vi själva gjort den men bemötandet är ju härligt.
Förresten var detta vår första resa där vi rest med Oscar som ”handikappad”, tidigare har vi rest med två små barn men denna gång hade vi Oscars rullstol med från gate till gate vilket gjorde att vi fick special treatment all the way.....Först på planet, egen liten golfbil att bli hämtad och skjutsad i, tillgång till sällskapens lounge, ett rätt skönt ressätt med småbarn, handikappade eller ej.
Faktiskt är jag överraskad, på ett positivt sätt, över den flexibilitet vi upplevt hos flygsällskapen, både Finnair och Bangkok Airways. Med på turen har vi utöver rullstolen, Oscars ståstativ (relativt stort åbäke), alla grejer till Oscars träning till en nätt vikt av ca 35 kg x-tra, + lite generell övervikt- naturligtvis hade vi långt innan resan informerat om detta men jag hade ändå förväntat mig problem vid incheckning, allt gick dock väldigt smidigt.

1 kommentar:

mehli sa...

Hej Mia och Finn.
Skönt att höra att resan gick så smidigt. Det är ju jobbigt att resa så långt även när man är frisk och inga småbarn har, så det är tur att det finns möjlighet som underlättar.