lördag 29 december 2007

Avsked,



efter ca nio veckor i kollektivt boende har mormor och morfar lämnat oss för att komma hem till regn, rusk, arbete och vardag :-)



Det är tomt med bara fyra i huset. Ungarna undrar förstås när mormor å morfar kommer tillbaka, de har ju blivit härligt bortskämda, alltid någon att få uppmärksamhet ifrån.
Jag och Finn har nu också blivit bortskämda med många möjligheter till "vuxentid", vi har hunnit göra en hel del tillsammans, cykla, dyka, gå ut och äta....
Det har varit toppen att haft dem med och jag är imponerad av att de båda hoppade på ide´n utan tvekan, tog tjänstledigt och åkte med.
Framför allt har det varit spännande, givande och roligt att kunna dela Oscars träning och framgång, bland annat kom ju det stora genomslaget med krypandet under mormor och morfars coachande!
Med gemensamma krafter har vi också lyckats trassla oss ur den dagliga middagsluren för båda barnen, samt att få Max att sluta både med välling (äntligen !) och blöja, det sistnämnda har krävt en del tydliga instruktioner från morfars sida om hur man som pojke kan kissa på buskar och blommor.







Några talande bilder:

Anpassning till Thailändsk kultur, konsten att åka så många som möjligt på en moppe. Det blev kört många och långa turer på ön, en lärdom från en av dessa turer är att det kostar att åka utan hjälm, även om man fyllt 60....



















Timmarna i poolen är oräkneliga....Max är numera som en säl i vattnet och simmar obehindrat tvärs övet poolen.














Födelsedag och julafton, paket och lek i långa banor.











En hjälpande hand i alla lägen.










Mys och kurande....












Oscar ääälskar att se film tillsammans med nå´n som som kommenterar och hänger med i handlingen. Mormor har oändligt tålamod till detta.





Inga kommentarer: