torsdag 6 december 2007

Äntligen,


har Oscar gas kommit! Det krävde tre man att bära upp tuberna på terassen....i och för sig thaimän av storleken small men ändå....
Vi beställde gasen för ett par månader sedan, faktiskt nog för tre månader sedan medan vi ännu var hemma i Sverige, leveranstiden skulle vara tre veckor-välkommen till Thailand!
Nå, men nu är flaskorna här och vi har på nytt startat upp den del av Oscars andningsprogram som innebär korta sessioner där han inandas en blandning av CO2/O2 (koldioxis och syre). Huvudsyftet är att "träna" djupandning, att få Oscar att använda hela sin lungkapacitet, i nuläget andas han väldigt ytligt som en följd av hjärnskadan men också beroende på att han med sin låga aktivitet inte behöver andas djupt. Friska barn rör sig ju betydligt mer och ökar hela tiden sin andningskapacitet när de lär sig åla,krypa och gå. Andra vinster med gasen skall för Oscars del bland annat vara en effekt på ögon och syn, vi tycker redan vi ser effekt på skelandet samt en "klarare" blick, samt minskad stelhet/spasticitet.
Vi hade hoppats på att gasen skulle finnas till hands långt tidigare då det är ett långsamt projekt att starta upp, vi hade redan klarat av inkörningsperioden i Sverige med upptrappande från korta till längre sessioner ,nu är det bara att börja om från början igen. Dock inga sura miner, vi är bara glada för att vi faktiskt kunde fatt i gasen!!
Oscar har annars rundat 200meter per dag den senaste veckan-det går över förväntan med distansen.
Imorgon Lördag är det en stor dag, för oss ännu större än tisdagen då den thailänska kungen fyllde 80 och alla hade ledigt, Max fyller tre!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan Mia! Kom på att jag glömt att kolla hur ni har det. Det verkar som ni har det väldigt bra, speciellt när jag kikar ut på ett regngrått Göteborg blir jag lite avundsjuk. Jag och Leif var i Thailand på bröllopsres kring jul, så det känns lite speciellt med just Thailand.

Det var häftigt att se hur bra Oskar kryper! Jag blir peppad. Vidar har precis hämtat sig från en ny shuntoperation. Denna gång bytte de ut allt, och vi tror att han haft en felaktig shunt hela livet. Han är nu mindre spänd, mindre illamående, piggare, tja allmänt bättre helt enkelt. Sitter plötsligt rak i ryggen! Nu är det läge att få igång motoriken på allvar. Jag blir nyfiken på steggång.

Kämpa på!

Anonym sa...

Hej Mia

Bot en hurtig lille hilsen fra det kolde danmark. Godt at se at I alle trives og at det går fremad med Oscar.

Knus
Birgitte

Sara sa...

Hipp Hurra för bamsefar,som är så snäll å glá! Grattis lilla maxbertil på din treårsdag! HURRA HURRA HURRA! hoppas allt är bra med er alla! Kramar Sara