onsdag 26 december 2007

Tomten på besök,






så har julen passerat även här, faktiskt utan allt för mycket bestyr. En julgran skulle vi såklart ändå ha och på julaftonskvällen fick vi take away från en svensk restaurang här på ön med allt från sill till köttbullar. Gott!!
Paketet på bilden är från barnen till tomten, vi har haft långa förberedelser inför ett överlämnande av alla nappar. Dem skall man ju som bekant ge till tomten efter att man har fyllt tre......så att tomten kan ge dem vidare till nissebebisarna.





Efter låååång tids väntan började Max misströsta, skulle tomten verkligen hitta hit? Vi gick på tomtejakt.


Var kunde han mon vara?


Inte i trädgården......










Inte på stranden.....















Väl hemma igen upptäckte vi att han dessvärre varit på besök medans vi var ute och letade....Som tur var hade han lämnat ett brev och klappar till Oscar och Max, då kändes det ju helt ok även om vi hade oturen att missa tomten.
Nappaketet var borta vilket ju var trist när det var dags att sova, men so far so good, inga större protester.
Senare på kvällen spelade vi vuxna "pakkespil" trogen vår danska tradition, enda skillnaden var att vi befann på balkongen i shorts. Vi tror bestämt att vi skulle kunna fira jul på liknande sätt igen:-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Tjenare fam Nielsen! God fortsättning. Vilka härliga bilder och vad roligt att läsa att det går så bra för Oskar med sin träning.Här hemma i Gubbo tycker jag hösten har flygigt förbi. I dec var vi till tomteland i Mora. Där fick vi se ngr barn som också passade på att lämna tuttarna til tomten. Louise o Elias var jätte nöjda med besöket,så dom såg verkligen fram emot tomtebesöket den 24:e. Men nu är julen förbi. Den var både god o lugn. Det var skönt. Nu får vi se fram emot år 2008. Gott Nytt År hälsar hela fam Jacobsen.