fredag 21 december 2007

En liten krokodil,


har en längre tid varit bosatt i bottenvåningen (ca 3dm i längd, med ett läte som en aggresiv höna ). Den bor/bodde närmare bestämt på en punkt mitt ovanför sängarna. Detta har medfört en viss oro hos de sovande, vakande nätter och trötta dagar.
Efter noggrannt överslag gjordes en attack med myggspray (???) och sedan ett bakhåll på en yrslig krake med en sko. Ödlan har numera gått vidare till nästa liv, nattron har lagt sig igen.
Övriga spännande iakttagelser kan nämnas i form av ormar av flera slag, faktiskt på väg upp för trappen till huset, samt skorpioner.

1 kommentar:

avesta sa...

Hej alla!
Juldagen här, vi har haft tempo i dagarna 4, nu börjar det bli litet lugnt.
Alla våra barn och det lilla barnbarnet har varit här i Avesta, tur att vi varit förskonade från krokodiler, Gustaf fick dock ett myrakvarium i julklapp, Therese skrek i högan sky: jag hatar myror...Det var detsamma som Christer Fuglesang hade med sig upp i rymden, Gustaf var helnöjd.
Vi hade julklappsbyte enligt Ockelbomodellen. Den går till sålunda: Alla som ska vara med deltager i en utlottning där man får reda på vem man ska köpa julklapp till...det finns vissa som man helst undviker, Svarte Petter exvis, men för att vara premiär var hela spektaklet till belåtenhet, i alla fall var Bertil(S.P.) nöjd. Vi har även ätit julmat så vi är nöjda till nästa år, Gustaf och Christopher tog sina tjejer med sig och åkte vidare till andra mammor på julafton, Johan har åkt till Växsjö i dag men Clara är kvar ytterligare några dagar. Två kompisar till henne har kommit hit till Avesta idag och nu ska tjejerna ut och parta!Hemvändarfestligheter.
Vad gör ni i Thailand på julen? Skönt att slippa allt juljäkt och få litet lugn och ro? Ni vinkar väl hejdå till Roger och Lisbet i morgon kan jag tro, då får vi fara till Morgår´n och höra hur de har haft det, live!
Nu väntar vi med spänning på fler stor- eller småviltsjakter och annat spännande!
God Fortsättning! Lotta & Bertil.
ps.kan vi få en Mail-adress kan vi skicka bild på tremänningen! ds.